Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Hvordan det hele startede

Vi mødte hinanden kort tid efter vi begge havde besluttet at “stå på egne ben” og rejse ud i verden alene. Alene-heden varede dog ikke længe, for Positano i Italien var første stop på mit interrail-eventyr og Sidney havde kun haft to uger til at udforske Italiens vin, oste og piger, før han mødte mig i denne smukke syditalienske by. Vi faldt hurtigt for hinanden og havde et par gode uger sammen i Italien, før vores veje skiltes, og vi sagde farvel. Afskeden var hård, men adskillelsen kort, for så snart Sid var færdig med sin forudbestilte båd-tour i Kroatien, købte han en enkeltbillet til Århus og kom og besøgte mig. Siden da har vi kun skiltes sjældent og i korte perioder.

Vi har altid kun talt engelsk til hinanden, og det har nogle gange skabt nogle udfordringer, fordi mit gymnasie-engelske ikke altid har givet mig mulighed for at udtrykke mig med de detaljer og nuancer, som jeg gerne ville. Efterhånden som årene er gået er mit engelske selvfølgelig blevet væsentligt bedre, både når det gælder accent og ordforråd.

Nu er Sid gået i gang med at lære dansk og jeg nyder at hjælpe ham og grine lidt af ham, når han laver sprogfejl – han har trods alt givet mig samme behandling længe. En hel time hver dag, taler vi kun dansk sammen, og selvom samtalen måske begrænser sig til “Jeg er sulten” og “Du er meget sød”, så er det tydeligt at høre væsentlig forbedring i Sidneys danske. Jeg glæder mig sådan til at vi kan tale normalt på mit modersmål engang!

 

Positano

 

 

 

You are currently browsing the archives for the Uncategorized category.